Mistä on hyvät päälliköt tehty?

….johtajuudesta, luottamuksesta, päätöksenteosta, selkeistä käskyistä, Virven käyttötaidosta ja loistavasta miehistöstä. Niistä on hyvät päälliköt tehty. Saattaa olla, että joku tärkeä ominaisuus jäi mainitsematta, mutta tässä nyt listattuna muutamia, ainakin jos on viikonlopun kurssilaisiin uskomista.

Vietin siis juuri viikonlopun Bågaskärissä Etsintä- ja pelastusyksikön päällystökurssin ensimmäiselle osalla. Toinen osa seuraa lokakuussa. Meitä oli yhteensä 19 perämies-, aliperämies-, konemies- tai kansimiespätevyyden omaavaa meripelastajaa sekä päälle kuusi kouluttajaa. Viikonloppu oli teoriapainotteinen ja käytännössä johtajuutta tullaan harjoittelemaan ensi syksynä. Silloin Bågan laituriin kiinnittyy kolme PV5-luokan alusta ja PR Jenny Wihuri, joiden miehistössä toimimme. Mutta nyt oli tarkoitus opetella johtajuutta teoriassa ja tehdä muutamia kuivanmaanharjoituksia. Heti alkuun meidät jaettiin miehistöihin, joissa tulisimme toimimaan myös syksyllä. Minut laitettiin PV Kotkan miehistöön, johon kuului meripelastajia Tampereelta, Porkkalasta, Joensuusta ja Porvoosta.

Meripelastusseura on ottanut käyttöönsä Moodle-pohjaisen virtuaalisen oppimisympäristön, jossa olimme jo tehneet lyhyen ennakkotehtävän. Lisäksi Moodlesta löytyi kysymyksiä vesiliikennelaista, merilaista ja muista vesillä liikkumiseen liittyvistä säädöksistä, joita kävimme pienryhmissä läpi. Täytyy myöntää, että joitain luuloja tuli todistettua vääräksi, mutta onneksi myös paljon luuloja tuli varmistettua. Opiskelumetodina Moodlessa olevat kysymykset ja pienryhmissä niihin vastauksien kaivaminen oli todella hedelmällistä ja pakotti meidät päällystöön pyrkivät pohtimaan mistä kaikesta sitä päällikkönä vastaisikaan. Pelkkänä luentona oppimiskokemus ei varmasti olisi ollut yhtä tehokas.

Tipi ohjeistaa ryhmätyön tekoon
Tipi ohjeistaa ryhmätyön tekoon

Pohdimme mitä tietoja ja taitoja hyvällä päälliköllä meidän mielestä tulisi olla. Suuri osa tiedoista ja taidoista mitä listasimme kuului enemmän ihmisten johtamiseen kuin tekniseen johtamiseen. Meripelastusyksikön päällikön tulee toki osata navigoida, ajaa alusta, hallita merimiestaidot ja kaikkea sitä muuta teknistä, mutta tärkeimmiksi tiedoiksi ja taidoiksi listasimme kuitenkin kuuntelemisen, tilannetajun, selkeät päätöksen teot ja miehistöön luottamisen. Ja onhan se tunnettu tosiasia, että viivojen lisääntyessä osattujen solmujen määrä vähenee 😉 Hyvän päällikön tulisi myös tuntea miehistönsä, mutta samalla päällikön haasteisiin kuuluu mielestämme vaihtuva miehistö. Isoimmissa yhdistyksissä miehistöön kuuluvia on useita kymmeniä, jopa lähemmäs sata. On vaikea tuntea jokaista miehistön jäsentä täydellisesti ja tietää heidän osaamistasonsa ja vahvuutensa. Päällikön pitää kuitenkin keikan sattuessa osata delegoida tehtävät niin, että kaikki sujuu jouhevasti. Päälliköt voivat kuitenkin tutustua miehistöön ja heidän osaamiseensa osallistumalla viikkoharjoituksiin aktiivisesti ja järjestämällä harjoituksia partioajoissa, keikkojen ulkopuolella.

Ihan pelkästään emme istuneet luokkahuoneessa ja tietokoneen ääressä pienryhmissä. Lauantaina iltapäivällä meidät päästettiin ulos tekemään johtajuusharjoituksia. Muiden miehistön jäsenien silmät sidottiin ja yksi sijoitettiin Virven kanssa sisätiloihin ikkunan taakse. Tarkoitus oli ohjeistaa sokeaa miehistöä noutamaan takapihalle piilotetut esineet. Minä pääsin Virven kanssa jännittämään ohjaanko joukkueen suoraan kalliota alas vai saanko pidettyä heidät nurmikolla. Toki meillä oli kehissä turvamiehet, jotka vahtivat, etteivät sokeat miehistön jäsenet loukanneet itseään. Samoja esineitä etsi samaan aikaan toinenkin miehistö ja käytimme samaa puheryhmää. Välillä piti vähän odotella, että sai vuoron antaa ohjeita! Toinen samankaltainen tehtävä, missä itsekin ”pääsin” toimimaan sokeana, oli koota kauhapaarit. Oma antini kyseiseen tehtävään oli lähinnä hysteerinen hihitys…

Nyt oltuani pari tuntia kotosalla aivot sauhuavat edelleen ja yrittävät analysoida kaikkea sitä tietoa mitä viikonlopun aikana sain. Polte päästä merelle on nyt kova! Haluan päästä miettimään miten toimisin tilanteissa päällikkönä ja analysoimaan miksi päällikkö tekee minkäkin ratkaisun. Ja tietenkin haluan päästä kehittämään omaa toimintaani nyt opitun tiedon valossa.

Viikonlopun fiiliksiä voi käydä katsomassa Suomen Meripelastusseuran Peräkannelta.

Tietoa kirjoittajasta

Anni

Vapaaehtoinen meripelastaja, joka marras- ja huhtikuun välisenä aikana etsii muun elämänsä rippeitä kotoa, töistä ja ystävien luota.

One thought on “Mistä on hyvät päälliköt tehty?”

Kommentointi on suljettu.