Pinnat kiristyy

Enkä nyt tarkoita polkupyörän pinnoja.

MPTK15_logoPuhelin soi monta kertaa päivässä. Facebookin salaiset ryhmät tulvivat informaatiota, joissa ei pysy enää mukana. Dropboxin kansioissa on turhan monta excel-taulukkoa turhan monesta eri asiasta. Sähköposti laulaa. ”To do” -listoja on kännykässä, post-it-lapuilla ja vessapaperilla. Vähän väliä mieleen tulee joku ”ai niin, tuokin pitää hoitaa” -hässäkkä ja ”To do” -lista senkun pitenee.

H-hetki lähestyy yhtä aikaa liian hitaasti ja liian nopeasti. Tehtävää olisi vaikka kuinka ja paljon eikä vuorokaudessa riitä tunnit. Mutta samalla sitä toivoo, että tämä kaikki olisi jo ohi. Tai ainakin oltaisiin siinä pisteessä, että kisaajat toivotetaan tervetulleiksi.

Väsyttää. Kahvia kuluu. Yksi meripelastaja ompelee pukuja rastihenkilöille. Toinen miettii, että miten ihmeessä kehtaa ruinata vielä yhtä palvelusta kolmannelta. Neljäs miettii, että mistä löydettäisiin 49 kpl niitä vanhoja Nokian isopäisiä latureita. Ja sitten on ne 96 muuta toimitsijaa, jotka toivottavasti lauantaihin mennessä tietävät mitä tekevät ja milloin.

Harjoitus tekee mestarin sanotaan. Edellisistä Espoon järjestämistä kisoista on 30 vuotta. Tällä tahdilla me olemme mestareita vuonna 2045.

 

Tietoa kirjoittajasta

Anni

Vapaaehtoinen meripelastaja, joka marras- ja huhtikuun välisenä aikana etsii muun elämänsä rippeitä kotoa, töistä ja ystävien luota.