”Mikä ihmeen meripelastus, miten sä sinne päädyit?”

Tätä ystävien ja kavereiden kysymystä on saanut useasti avata alkaneen kesän aikana. Olin monesti aiemmin seurannut Mellstenissä puuhastelevia meripelastajia ja kun huomasin Espoon Meripelastajien hakevan uusia tulokkaita, ilmoittauduin tulokashakuun sen enempää epäröimättä.

Kevään tulokaskoulutukset alkoivat huhti-toukokuussa teorialuennolla sekä bootcampilla, joka järjestettiin Helsingin Meripelastusyhdistyksen kotipaikassa Matosaaressa. Tulokaskoulutuksiin osallistuivat meidän Espooseen hakeneiden lisäksi myös Helsingin, Meripelastusasema 1:n sekä Porkkalan tulokashakijat. Luennon ja bootcamp-päivän perusteella saimme ensimmäisen pintaraapaisun harrastuksen keskeisiin elementteihin. Pääsimme pienryhmissä muun muassa kokeilemaan pintapelastusharjoitteita ja tutustumaan erilaisiin varusteisiin. Tiedossamme oli, että bootcamp-päivän jälkeen osa tulokashakijoista joudutaan vielä karsimaan hakijoiden runsaan määrän takia. Myöhemmin jatkuneissa koulutuksissa olikin mukava huomata, että aiemmilta kerroilta tuttuja ihmisiä näkyi tulevina harrastuskavereina.

Koulutukset jatkuivat toukokuussa oman Espoon yhdistyksen kesken, joten loppukevät menikin melko tiiviisti uuden harrastuksen parissa. Pääsimme tutustumaan yhdistyksen saaritukikohtaan Anturiin kauniilla Herrökobbenin saarella ja samalla todistamaan kauden ensimmäiselle (ja yölliselle!) meripelastustehtävälle starttaamista. Intensiivinen alku hioi tuoreiden tulokkaiden porukkaa hyvin yhteen ja sen jälkeen osallistuminen viikkokoulutuksiin ja ensimmäisille partioille on ollut helppoa. Tästä ja lukuisista tulokaskoulutuksista suuri kiitos kaikille tulokkaita luotsaamassa olleille kouluttajille ja kokeneemmille meripelastajille!

mepe5 [10156]

Opittavaa meripelastuksen parissa on hurjasti, mutta se olikin yksi pääsyistä hakeutua mukaan harrastukseen. Säännöllisiä koulutusiltoja järjestetään joka viikko, lisäksi asioita on aktiivisesti harjoiteltu myös partioilla muun toiminnan lomassa. Touko- ja kesäkuun aurinkoiset säät ovat hellineet omia meripäiviä ja uusia kavereitakin on jo tarttunut matkaan, joten tästä on erittäin hyvä jatkaa kohti kansimiehen pätevyyttä!

Blogitekstin kirjoitti espoolainen harjoittelija Johanna Ranta, joka aloitti maailman parhaan harrastuksen huhtikuussa 2017. Kuvat tarjoili Mikko Neva.

mepe2 [10153]

Tietoa kirjoittajasta

Anni

Vapaaehtoinen meripelastaja, joka marras- ja huhtikuun välisenä aikana etsii muun elämänsä rippeitä kotoa, töistä ja ystävien luota.