Varusteiden päivitys

Ajelin autolla eilen illalla kotiin menestyksekkään meripelastusillan jälkeen ja huomasin, että ulkona oli näillä leveysasteilla jo aika pimeää. Samalla kun mietin jalankulkijoiden puuttuvia heijastimia, tulin miettineeksi oman ”mepekassini” sisältöä. Vaikuttaa olevan tullut aika tsekata, että kaikki syksyä varten tarvittavat kamppeet varmasti löytyvät laukun pohjalta ja ovat kunnossa!

Otsalamppu punavalolla, check! Minulla roikkuu liiveissä pieni taskulamppu, mutta tässä vaiheessa kautta kaivoin esiin ja tarkastin otsalampun. Otsalampussa tulee olla punavalo, koska valkoinen valo häikäisee koko hytillisen meripelastajia hetkellisesti sokeiksi kun sen läväyttää osoittamaan karttaa.

Aluskerrasto ja fleecekerrasto, check! Ei tässä kovin kauaa ole kun t-paidassa pystyi meripelastamaan vaikka avoveneessä, mutta ilmat ja vedet viilenevät nopeasti. Vähemmällä rasvakerroksella varustetut meripelastajat ovat kaivaneet jo finnfillitkin esiin pelastuspuvun alle.

13645076_10153857944527689_4756190545927230865_n
T-paitakelit <3

Villasukat, check! Pelastuspuku kaipaa villasukat kyllä ihan kesäkelilläkin, koska puvut ovat suunniteltu standardimiehelle ja ei-standardi-naiselle sopivan puvun kengän koko on n. 10 numeroa suurempi kuin mikä riittäisi.

Varavaatteita, check! Kesä ei enää kuivaa sitä, minkä syksy kastelee.

Hanskat, check! Näitä on hyvä olla useampia, koska aurinkolasien kanssa nämä ovat ne eniten hukkuvat asiat. Lisäksi kts. edellinen kohta.

Pipo, check! Pipoja kassista löytyy myös monta. Suomen kelit vaativat lämmintä villapipoa, kevyttä puuvillapipoa sekä tietenkin silkkistä kypärämyssyä kypärän alle. Hyvänä vaihtoehtona kypärän alle on tuubihuivi, vaikkakaan ei ole yhtä lämmin. Tuubihuivi tai vastaava olisi hyvä olla käytössä koko kesän, koska on aina kivaa laittaa toisen hikisen pään jäljiltä kypärä päähän, jos kypärän ja päänahan välissä ei ole mitään.

13043671_10154116556254293_8650702035613980083_n
Muista pipo ja hanskat joka lähtöön!

Kuorivaatteet, check! Nämä nyt ovat kulkeneet kannossa läpi kauden, koska… Noh, koska Suomen kesä.

Ja siinä vaiheessa kun kastuu ja paleltaa, alkaa muisti virkistymään, että mitähän sieltä laukunpohjalta vielä uupuu. Meripelastuskausi 2016 jatkuu vielä pitkälle syksyyn, eli aikaa muistella puuttuvia varusteita on vielä 😉

Tietoa kirjoittajasta

Anni

Vapaaehtoinen meripelastaja, joka marras- ja huhtikuun välisenä aikana etsii muun elämänsä rippeitä kotoa, töistä ja ystävien luota.