Veneilykausi jatkuu pitkälle syksyyn

Alukset ja meripelastajat ovat olleet kiivaasti liikkeellä jo kolmen kuukauden ajan. Tässä tohinassa on lokikirjakin elänyt hiljaiseloa, sillä ne jotka eivät ole merellä olleet ovat sitten puuhastelleet muiden asioiden parissa – kyllä myös meripelastajat viettävät omia kesälomiaan. Hyvin on kuitenkin miehistöä löytynyt aluksiimme ja tehtävien määräkin on nyt elokuussa keskiarvoa korkeamalla. Moni on saanut apua hätään joutuessaan ja myös Trossi-asiakkaita on palveltu.

Kylkihinauspaketti (kuva Jari Tuovinen)

Kesän kelit ovat olleet mahtavat. Toki aika ajoin kovat tuulet ovat aiheuttaneet omat harminsa, mutta ainakin aurinkoa on riittänyt tänä vuonna. Kukaan vesillä liikkujista ei varmasti ole voinut olla huomaamatta Suomenlahtea piinaavia sinilevälauttoja. Tämä on tietenkin se helteiden kääntöpuoli ja vesillä liikkuessa tai satelliittikuvia katsellessa meinaa itku tulla. Tehdään kukin osamme, että tilanne saataisiin parempaan suuntaan, vaikuttamisen keinoja on monia, kaikki varmasti löytävät itselleen sopivimman tavan.

Kesälomien vilkkain kausi on takana ja koulutkin pian alkavat, mutta veneilykausi jatkuu. Moni kesälomillaan pidempiä retkiä tekevä venekunta on palannut kotimaisemiin ja jatkavat veneilyä täällä. Syksy ei todellakaan estä veneilyä, joten vesille vaan! Muistathan kuitenkin katsoa veneilysääennusteita, sillä syysmyrskyjen kanssa ei kannata lähteä kisaamaan. Me Espoon Meripelastajat partioimme säännöllisesti Espoon edustalla vielä pitkälle loppusyksyyn.

Iltapartiolla (Kuva Senni Jokinen)

Kouluttaudumme pienen heinätauon jälkeen taas aina keskiviikkoisin. Koulutusiltamme koostuvat teoriasta sekä käytännön harjoituksista, rannalla tai veneistä käsin. Viimeisissä koulutuksissa olemme tehneet pintapelastus- ja palosammutusharjoituksia ja yleisöä on ollut hyvän kelin vuoksi kiitettävästi. Pelastuspuku päällä vedessä ei todellakaan tarvinnut palella, niin poikkeuksellisen lämmintä vettä oli Mellstenin rannassa. Palosammutustreeneissä taas hiki virtasi eikä olisi tehnyt heikkoakaan heittäytyä paloletkusta tulevan suihkun alle virkistäytymään!

Oikein mukavaa veneilykauden jatkoa kaikille sekä lomaa viettäville että sieltä jo palanneille!

 Tekstin tarjosi Tuula Törhönen.

Tietoa kirjoittajasta

Anni

Vapaaehtoinen meripelastaja, joka marras- ja huhtikuun välisenä aikana etsii muun elämänsä rippeitä kotoa, töistä ja ystävien luota.